Εύκολες μπάρες δημητριακών με μέλι και βρώμη από το blog του ΕΥΡΗΚΑ!
Υλικά (30 κομμάτια)
- 1 κούπα μέλι ανθέων
- ½ κούπα σουσάμι
- ¼ κούπα γκότζι μπέρι
- ¼ κούπα μύρτιλα
- 2 ½ κούπες νιφάδες βρώμης
- ½ κούπα ινδική καρύδα
- ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- ½ κούπα σταφίδες ή 5 σύκα/δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ηλιόσπορο
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ½ φακελάκι κουβερτούρα υγείας (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα στερεά υλικά, όχι όμως τη ζάχαρη.
- Σε μπεν μαρί αναμειγνύετε τα υγρά και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
- Αφού κρυώσουν λίγο, μεταφέρετε το υγρό μείγμα στο βαθύ μπολ και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.
- Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνετε το μείγμα, ισιώνοντάς το με ξύλινη κουτάλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια με ένα πάχος περίπου 4-5 εκατοστά.
- Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
- Μόλις ψηθεί, το κόβετε σε μπάρες όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Για να διατηρηθούν οι μπάρες μπορείτε να τις φυλάξετε τυλιγμένες σε μια διάφανη μεμβράνη, σε ξηρό μέρος.