Συνταγές, Υγεία/Ομορφιά/Διατροφή

Νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη

Μια συνταγή για μερέντα με μέλι, χωρίς ενοχές από την αγαπημένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Υλικά

  • 400 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 180 γραμ. βούτυρο καρύδας
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 10 κ.σ. κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
  • Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, το μέλι και την κρέμα καρύδας.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.
  • Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα κουτάλι.
  • Όταν λιώσουν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Το βάζουμε σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.
  • Απολαύστε τη σπιτική νηστίσιμη μερέντα με το πρωινό σας σαν άλειμμα στο ψωμί, σε κέικ, μπισκότα και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Πηγή: argiro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *