Μους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής. Μια αρκετά εύκολη και τυρένια μους με κατίκι και γιαούρτι, που μπορούμε κάλλιστα να σερβίρουμε με μέλι και φρούτα εποχής ή με τη μαρμελάδα που μας αρέσει.
Υλικά
Μερίδες: 6 ατομικά μπολ
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 60 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- το ξύσμα 1 ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκα φρούτα εποχής, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Διαδικασία
- Για την μους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί, την οποία αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
- Την αδειάζουμε στη σαντιγί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια ή στα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Σκορπίζουμε τα φρέσκα φρούτα στην επιφάνεια της μους ή καλύπτουμε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας προτού σερβίρουμε
Πηγή: gastronomos.gr