Υγεία/Ομορφιά/Διατροφή

Η ιστορία της κηραλοιφής

Η ιστορία της κεραλοιφής χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Παρασκευαζόταν παραδοσιακά από τις γυναίκες του τόπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με καλλυντικούς και θεραπευτικούς σκοπούς με δύο από τα πιο αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης: το κερί της μέλισσας και το λάδι.

Το φυσικό κερί μέλισσας με 300 ουσίες σε συνδυασμό με εξαιρετικά φυτικά λάδια δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που περιποιείται το δέρμα με τον πιο φυσικό τρόπο. Η κεραλοιφή έχει πάρα πολλές χρήσεις και άλλες τόσες ιδιότητες. Έχει θεραπευτική, ενυδατική, καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, σκασμένα χείλη, εκζέματα , ξηροδερμίες σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, ακόμα και στα παιδιά. Η θεραπευτική και καλλυντική δράση της απλής κεραλοιφής εμπλουτίζεται με εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια για πιο εξειδικευμένες χρήσεις.

Το φυσικό κερί μέλισσας με 300 ουσίες σε συνδυασμό με εξαιρετικά φυτικά λάδια δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που περιποιείται το δέρμα με τον πιο φυσικό τρόπο. Η κεραλοιφή έχει πάρα πολλές χρήσεις και άλλες τόσες ιδιότητες.

Έχει θεραπευτική, ενυδατική, καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, σκασμένα χείλη, εκζέματα , ξηροδερμίες σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, ακόμα και στα παιδιά. Η θεραπευτική και καλλυντική δράση της απλής κεραλοιφής εμπλουτίζεται με εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια για πιο εξειδικευμένες χρήσεις.
Στην πάροδο των χρόνων έχει εξελιχθεί αρκετά και ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται εμπλουτίζεται με βιταμίνες και διάφορα αιθέρια έλαια. 

Παρόλαυτα παραμένει αν όχι η πρώτη από τις πρώτες και σίγουρα η πιο φυσική κρέμα προσώπου και σώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *