Πανεύκολο & γρήγορο ψωμί με μέλι έτοιμο σε 5′ από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.
Υλικά
Για το γρήγορο ψωµί των 5 λεπτών
-
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
-
150 γρ. καλαμποκάλευρο
-
50 γρ. αλεύρι σίκαλης ή χαρουπάλευρο
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-
2 κ.γ. αλάτι
-
500 ml μπύρα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. σουσάμι
-
2 κ.σ. λιναρόσπορο
-
2 κ.σ. ηλιόσπορο
-
Λίγο ελαιόλαδο
Για το γρήγορο ψωμί
- Γι’ αυτό το εύκολο και γρήγορο ψωμί με μπύρα χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά για την προετοιμασία του.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης, το καλαμποκάλευρο, το αλέυρι σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά.
- Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με σπόρους ώστε να κολλήσουν επάνω στο ψωμί ολόγυρα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
- Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα
Πηγή: argiro.gr