Συνταγές, Υγεία/Ομορφιά/Διατροφή

Γρήγορο ψωμί με μέλι, έτοιμο σε 5′

Πανεύκολο & γρήγορο ψωμί με μέλι έτοιμο σε 5′ από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Υλικά

Για το γρήγορο ψωµί των 5 λεπτών

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 50 γρ. αλεύρι σίκαλης ή χαρουπάλευρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 500 ml μπύρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για το γρήγορο ψωμί

  • Γι’ αυτό το εύκολο και γρήγορο ψωμί με μπύρα χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά για την προετοιμασία του.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης, το καλαμποκάλευρο, το αλέυρι σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά.
  • Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με σπόρους ώστε να κολλήσουν επάνω στο ψωμί ολόγυρα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
  • Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα

Πηγή: argiro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *