Μια συνταγή για μερέντα με μέλι, χωρίς ενοχές από την αγαπημένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.
Υλικά
-
400 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
-
180 γραμ. βούτυρο καρύδας
-
6 κ.σ. μέλι
-
10 κ.σ. κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε πρώτα τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
- Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, το μέλι και την κρέμα καρύδας.
- Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.
- Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα κουτάλι.
- Όταν λιώσουν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Το βάζουμε σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.
- Απολαύστε τη σπιτική νηστίσιμη μερέντα με το πρωινό σας σαν άλειμμα στο ψωμί, σε κέικ, μπισκότα και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Πηγή: argiro.gr