Μια εύκολη βινεγκρέτ με μέλι που μπορεί να απογειώσει κάθε φαγητό από τον αγαπημένο σεφ Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 70 ml ξίδι, από λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι από λευκό κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το σπορέλαιο (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ελαιόλαδο, απλά η σάλτσα μας θα έχει πολύ έντονη γεύση).
- Ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι ομογενοποιείται το μείγμα μας. Άμα το μείγμα μας πήξει πολύ το αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Για το σερβίρισμα, ετοιμάζουμε τη σαλάτα της αρεσκείας μας, και προσθέτουμε όση βινεγκρέτ θέλουμε.
- Την υπόλοιπη βινεγκρέτ την αποθηκεύουμε σε ένα μπουκαλάκι στο ψυγείο μας.
Σερβίρισμα
- πράσινη σαλάτα, της αρεσκείας σας
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα, χοντροκομμένη
- αβοκάντο, ώριμο, κομμένο σε φέτες
Πηγή: akispetretzikis.com/