Συνταγές, Υγεία/Ομορφιά/Διατροφή

Βινεγκρέτ με βαλσάμικο και μέλι

Μια εύκολη βινεγκρέτ με μέλι που μπορεί να απογειώσει κάθε φαγητό από τον αγαπημένο σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 70 ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι από λευκό κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το σπορέλαιο (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ελαιόλαδο, απλά η σάλτσα μας θα έχει πολύ έντονη γεύση).
  • Ρίχνοντας σιγά σιγά το λάδι ομογενοποιείται το μείγμα μας. Άμα το μείγμα μας πήξει πολύ το αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Για το σερβίρισμα, ετοιμάζουμε τη σαλάτα της αρεσκείας μας, και προσθέτουμε όση βινεγκρέτ θέλουμε.
  • Την υπόλοιπη βινεγκρέτ την αποθηκεύουμε σε ένα μπουκαλάκι στο ψυγείο μας.

Σερβίρισμα

  • πράσινη σαλάτα, της αρεσκείας σας
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ντομάτα, χοντροκομμένη
  • αβοκάντο, ώριμο, κομμένο σε φέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *