Λαχταριστό κοτόπουλο με μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Ασυναγώνιστη γεύση που θα σε εντυπωσιάσει!
Υλικά
Για το κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο
-
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
-
6 λιαστές ντομάτες λαδιού
-
2 σκελ. σκόρδο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. ξίδι βαλσάμικο
-
1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κοτόπουλο με μέλι
- Aπλώνουμε πρώτα τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν.
- Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
- Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.
- Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
- Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.
Πηγή: argiro.gr