Συνταγές, Υγεία/Ομορφιά/Διατροφή

Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

Λαχταριστό κοτόπουλο με μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Ασυναγώνιστη γεύση που θα σε εντυπωσιάσει!

Υλικά

Για το κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το κοτόπουλο με μέλι

  • Aπλώνουμε πρώτα τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν.
  • Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  • Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  • Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
  • Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.

Πηγή: argiro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *